Shamar Store

06:42 | Posted in
Category:
��

Comments

3 responses to "Teknik Apungan"

  1. Sufi_an On 13 August 2009 at 06:15

    padai mangkuk hayun tu temberang,tengok kaki pun dah tau terapung ka tak.
    Teknik apungan sebenar ialah melalui kawalan pernafasan dan ketenangan olahan pernafasan atau biasa orang panggil jurus sapuan angin; ada dua bahagian jurus ni kalau aku tak silap. satu jurus untuk serangan iaitu sapuan angin puyuh atau jurus pukulan angin puyuh,angin ni akan terasa berputar ditapak tangan sebelum dijuruskan kearah sasaran. pas tu jurus pukulan salju,jurus ni,tangan kita akan rasa dingin sejuk macam ais,pas tu kita olah tenaga supaya jadi bulat atau tajam melalui pernafasan sebelum dilancarkan, heeheee.
    Teknik apungan atau jurus sapuan angin yang satu lagi ni guna untuk jatuhan dari tempat tinggi,serangan dan elakan pantas. gaya apungan cukup lebut macam kapas jatuh ketanah. aku dah tengok satu aliran silat di sabah,dia orang main atas hamparan kain putih 3 meter,bunga silat dia orang cukup pantas,tapi kain putih tidak terusik sikit pun,masih dihampar kemas tidak berselerak.
    kalau gambar mamat mangkuk tu buat,itu bohong,dia pegang benda kat atas tu,sebab tu dia tak tunjuk semua badan dia..

     
  2. s On 13 August 2009 at 06:22

    salam bloger..
    1. kau link la dengan blog silat2 yang lain banyak lagi,dengan cekak,abjad,gayong n banyak lagi, macam2 ada..

    2. dedahkan banyak lagi amalan2 silat dan jurus2 silat.
    setakat cadang je la,aku tak pandaipun nak buat blog.komen pandai la sikit2 hehee

     
  3. Shahril Ismail On 14 August 2009 at 18:41

    Bkn pegang benda, sebelah kaki dia jengkek, dari belakang tepi nmpk mcm trapung, itulah ilusi namanya... tak mahula link, nnti depa dapat promosi free, kl sapa2 nk link dgn blog ni bayar bolehla...dlm proses nk crita ttg silat2 lain...nntla kl ada masa...