Shamar Store

06:29 | Posted in
Category:
��

Comments

6 responses to "Aksi Nasrul Haq"

  1. Sufi_an On 13 August 2009 at 06:41

    gambor ni betul2 aksi nasrul haq ke idak?
    1. setahu aku aliran nasrul haq yang sebenor n asal n dari guru yang asli lagi arif, dia orang akan buat latihan jurus berpasangan secara olahan tenaga dalam melalui tapak tangan sahaja,tidak dibenarkan membuat kaedah serangan yang macam dalam gambar coz jurus nasrul haq bahaya,silap terjurus cedera parah kita.
    2. Kaedah dalam gambor tu dah masuk kategori permohonan permainan bungan silat yang lain,bukan nasrul haq.
    3. Latihan sebegini biasanya seorang sahaja akan menyerang dan seorang akan menunggu.
    4. Pengalaman aku la,ramai yang menyerang tu tak bersungguh2,main-main. kalau serang betul2 kau pakai jurus apa pun,masuk n tembus kalua tak ada zikir,serentak dan hentakan serta keyakinan pada Allah,aku dah try,tok guru pun tembus juga.
    5. Sebab tu setiap silat tenaga dalam kena ada kekuatan zikir,bukan kekuatan nama silat sahaja termasuk nasrul haq
    6.Gara2 kekuatan nama nasrul haq la,seorang ahli nasrul haq cedera parah di tempat aku di sabah,kena serang dengan silat spring saja
    7.Sorry la,kalau tak percaya pasal gambor tu, masing2 aliran la,aku komen je..

     
  2. Shahril Ismail On 14 August 2009 at 18:36

    Menurut yg empunya video, itu bukan latihan, tapi pergaduhan sebenar...entah apa yg dua2 org tu tak puashati tak tahu le...

     
  3. Sarip Dol On 16 September 2010 at 19:56

    berebut makwe kot.

     
  4. Goku On 16 September 2010 at 20:30

    Nampak cam buat2 je..kurang menarikla..takde seni.ingatkan cam dragon ball ke naruto ker.

     
  5. Anonymous On 2 November 2012 at 16:27

    Bagi yg tak tahu jgn komen byk ttg nasrul haq. Paparan video semua dlm blog ini bukan pelajaran nasrul haq kerana ilmu nasrul haq tidak boleh didedahkan pada umum. Bagi penyiar jgn menokok tambah sekiranya tak tahu.tq

     
  6. Anonymous On 7 June 2015 at 15:34

    ini pasung bumi daaaa